Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

fredag 11 september 2015

Tvättdag!

Idag har jag knappt hunnit sitta ner...

Dagen började med en lååång (för att vara oss) promenad med hundarna för att trötta ut dem ordentligt.

Efter promenaden var det nämligen dags för årets hundtvätt! Försten in i badrummet (som jag hade tömt på i princip allt för att minimera nerblötningsfaktorn) var Alfahanen. Han visste nog vad som var på gång så han var inte överförtjust...men han satt snällt i duschen och såg enormt ömklig och lidande ut under hela processen:) Samtidigt som jag höll på med honom så var Solstrålen väldigt intresserad av vad vi gjorde, speciellt eftersom både jag  och Alfahanen satt på duschgolvet. Solstrålen ville hela tiden hjälpa till att slicka av vattnet från Alfahanens päls. Lite gulligt men ganska störande att hela tiden behöva mota bort honom medan jag höll på med Alfahanen.
Med tanke på det så hade jag i alla fall en förhoppning om att Solstrålen sedan skulle vara villig att bli duschad, men jag stängde ändå badrumsdörren som en extra säkerhetsåtgärd. Och tur var väl det för han ville INTE ALLS vara kvar med mig i duschen och bli dyngsur; han lyckades åla sig iväg och hade inte dörren varit stängd hade han blött ner hela lägenheten...hua!! Men han lugnade ner sig och blev tvättad till slut. Sist ut var Kaxmörten som är jättelätt att duscha och tvätta efter att man har hållt på med stora Alfahanen och ålen Solstrålen...! Tio kilo Kaxmörten står bara stilla framför mig och blir snabbt blöt och snabbt schamponerad - det tog nog inte mer än 5-10 minuter. När jag sedan ska torka honom så kryper han upp i famnen på mig för att bli extra ompysslad vilket är riktigt mysigt!

Sedan var det dags för mig att tvätta av badrummet och mig själv - det brukar alltid vara hundhår överallt efter vi är klara!

Sedan sorterade jag min tvätt...

...och gick och handlade lite mjölk och frukt.

Sedan var det dags att tvätta i tvättstugan. Tyvärr har de gjort om tvättstugorna så att man bara kommer in på sin egen bokade tid nu, och dessutom har de kortat tvättpassen så det kändes lite stressigt att se till att allting blev klart innan jag blev utelåst. Tyvärr hann jag inte torka allt så mycket som jag skulle behöva, så det ser ut som ett torkrum här i lägenheten nu....

Medan jag sprang upp och ner i tvättstugan, så höll jag också på att sortera upp det sista av pysselsakerna och ställa undan alla lådorna.

Sedan behövde jag gå ut med hundarna igen, men vi höll oss borta från hundgården eftersom jag inte ville riskera att Alfahanen rullar sig i gruset. Jag har gärna rena hundar i EN dag i alla fall:)

Sedan behövde jag städa och dammsuga...

...och till sist tvätta golven och hänga upp min blöta tvätt här i lägenheten.

Nu är jag helt färdig. Jag måste fortfarande fixa lite käk till mig och hundarna, och sedan så måste jag bädda sängen också eftersom jag bytte lakan.

Jag skulle gärna vilja titta på friidrotten ikväll från Diamond League, men jag vet inte om jag kommer att lyckas hålla mig vaken...

Imorgon ska jag i alla fall titta på sport hela dagen och koppla av med handarbete - det ska bli sååå skönt!!!

Annie

3 kommentarer:

 1. Oj.. jag blev trött bara av att läsa om hund-duschandet!!! Jag är sååå glad att jag bara har en hund. Vi har badkar, så jag får lyfta in Denniz. Sedan står han helt stelt medan jag duschar honom, men när schampot ska i njuter han av massagen och lutar sig mot mig. Jag skulle nog kunna få massera in schampot hur länge som helst, men jag får så ont i ryggen av att stå lutad över honom så länge. Sköljningen efteråt är inte någon favorit för Denniz.. och sedan kommer de obligatoriska "skaka-av-sig-vatten-skakningarna" :) Kan bli någon utanför badrummet med om han inte tycker att han är tillräckligt torr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju inget badkar vilket nog är både positivt och negativt. Jag slipper få ont i ryggen, men jag blir lika blöt som hundarna. Sedan är det ju lättare för hundarna att smita när de inte står i ett badkar.... Kaxmörten har i princip lärt sig att skaka sig på kommando (har tränat mycket på det:)) så det blir inte så blött efter honom, men de andra två är värre...det går i princip inte att undvika skaka-av-sig-vatten-skakningarna utanför badrummet! Det tog mig nog drygt en timme igår att tvätta alla - men jag trodde nog det skulle ta ännu längre tid. Solstrålen lugnade ner sig snabbare än vad jag trodde - han försökte bara smita ett par tre gånger. Han är INTE så förtjust när man håller på med honom så det får vi öva på varje dag...

   Radera
  2. Min förra hund, Pepsi, skakade sig också på kommando! Hon var otroligt lättlärd, och älskade att träna in olika saker.. Dessutom älskade hon att bada och simma, så detta med "skaka" var ett måste för att själv slippa bli blöt varje gång hon badat ;). Jag avundas dig inte som har tre hundar såna här tillfällen!!

   Radera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!