Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

lördag 23 april 2016

Lite lördagsfunderingar....

Från att nästan bara ha broderat i ett antal månader, så har jag helt plötsligt blivit helt virkgalen! Igår virkade jag i princip hela dagen, och idag har jag virkat i princip hela dagen också (förutom hundpromenaderna). Det finns liksom ett sug inom mig just nu att jag bara måste hålla i en virknål. Precis som jag helt plötsligt en dag bara måste hålla i synål och broderiväv.... Det är verkligen fascinerande hur suget efter en typ av handarbete kan vara så starkt en dag och nästa dag så har man ett helt annat sug:)
Få se hur jag känner imorgon...

-----------------------------------

Nu är det verkligen bekymmersamt för Washinton Capitals i ishockeyns Stanley Cup-slutspel. De vann sina tre första matcher i första omgången ganska lätt, men nu när de ska vinna den fjärde och avgörande matchen i omgången så har det gått troll i det hela. Det är plågsamt att se dem spela två matcher när man sitter med andan i halsen och sååå gärna vill att de ska få till det, men det låser sig för dem. De kan helt plötsligt inte göra mål och det känns sååå krampaktigt. Och ALLA som håller på Washington vet ju vilka problem de har haft tidigare år i slutspelet och det gör ju inte saken bättre...för varken spelarna eller deras fans... Nu har de två chanser kvar att vinna en match till och ta sig vidare från den här omgången och jag hoppas, hoppas, hoppas att de klarar av det. De behöver bara lite tur och lite flyt.

Normalt sett så brukar jag resonera som så när det gäller sport att klarar man inte av att vinna så är man helt enkelt inte bra nog och förtjänar inte heller att vinna. Men i det här fallet så skriker hjärtat att de måste bara vinna, vare sig de förtjänar det eller ej! Och alla fans vet ju att de ganska lätt skulle kunna göra det sportsligt sett; det är istället det mentala som spelar in just nu. Jag kan bara säga att det är riktigt jobbigt att vara en Washington Capitals-anhängare just nu...

------------------------------------

Alltså, det här vädret vi har just nu ger inte direkt vårvibbar...Idag var det mulet på förmiddagen, sedan regnade det och sedan började det snöa...

Med det här vädret är inte mina kvarvarande juldekorationer på balkongen
särskilt malplacerade...

...och sedan fick vi lite kylig sol framåt kvällen. Nu är det minusgrader ute så det blir riktigt varma kläder på kvällspromenaden. Någon enstaka gång när solen skiner och det INTE blåser kyliga vindar så kan man nästan få vårkänsla, men det har inte hänt många gånger hittills i år.
Dessutom är det ju riktigt svårt att klä sig bra för hundpromenaderna när vädret växlar så otroligt mycket hela tiden. Jag har fortfarande alla vinterkläder framme och oftast klär jag mig fortfarande för vinterväder när jag går ut med hundarna. Ganska deprimerande...

Annie

1 kommentar:

  1. Jag kommer inte igång med något handarbete alls just nu...

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!