Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 19 juli 2021

Sommarskörd

Jag började skriva detta inlägg igår kväll, men sedan blev jag plötsligt sååå trött och var bara tvungen att stänga ner datorn och gå och lägga mig...

 Det bästa med sommaren är ändå allt det goda som vi bjuds på av naturen. Idag gick vi en långpromenad på ett elljusspår i skogen, och på ett ställe bredvid spåret ligger det en åker där det odlas ärtor. Jag älskar råa ärtor så det slutade med att jag stod på kanten av den gigantiska åkern och plockade två hundbajspåsar fulla med ärtskidor... Förutom alla de ärtor som jag dessutom knaprade på just då i stunden. Solstrålen var som vanligt väldigt intresserad av vad jag gjorde, och det slutade med att han trasslade in sig i alla stora ärtbuskar och jag fick dra ut honom bakifrån...😂.

På balkongen har jag min basilikaodling. Jag ÄLSKAR basilika och äter det tillsammans med tomat och mozzarella. Dessutom kan jag tillsätta det i pastarätter, men framför allt så gör jag numera egen pesto som jag äter tillsammans med fullkornspasta. Såå himla gott!!!


Eftersom jag gärna använder mycket basilika så bestämde jag mig i våras för att jag skulle odla massor, så nu har jag fyra stora prunkande och väldoftande basilikakrukor på balkongen. Så underbart! Förutom att njuta av den färska basilikan just nu, så planerar jag att göra många portioner pesto som jag kan frysa in till vintern.

För ett antal år sedan så brukade jag odla en massa tomater på balkongen, men en höst fick jag lunginflammation och blev jättedålig och kunde knappt äta. Det slutade med att jag fick ge bort min stora skörd av tomater det året och det fick mig att  helt tappa suget på tomatodling en lång tid framöver.


Men i år har jag ätit ganska mycket tomater under våren och blev faktisk sugen på att även ha tomater på balkongen. Så jag fyndade några plantor på IKEA, och nu växer de så att det knakar på balkongen och det kommer nya blommor och babytomater hela tiden.


Nyligen sålde Rusta ut alla sina fröer till halva priset, och då kunde jag fynda märgärter för några kronor. Och eftersom jag som sagt älskar råa ärtor slog jag till och köpte hem några påsar och planterade en påse på balkongen .


Få se om det blir något..?

På balkongen har jag dessutom gräslök som jag använder när jag gör potatissallad och zucchinplättar.


Sedan tidigare har jag en stor kruka med gräslök som övervintrar på balkongen, men jag försöker nu utöka mitt förråd på gräslök så i år sådde jag även gräslöksfrön i en hink, och jag hoppas att den kommer att ta sig bra och belöna mig med ännu mera gräslök kommande år. 

På tal om skörd så kom mamma förbi idag med flera zuccinis från hennes kollo. Varje år odlar hon zuccini som jag väldigt tacksamt tar emot och framför allt använder till zucciniplättar med fetaost... 


...som är en av mina favoriträtter på sommaren.


En av de andra saker jag uppskattar på sommaren är solnedgångarna som jag bjuds på utanför vardagsrumsfönstret molnfria dagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!