Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

lördag 17 juli 2021

Husvagnsvistelsen

Nu har vi varit hemma i några dagar efter våran lilla husvagnssemester med syrran, så det är väl dags att avsluta min bloggsemester också och berätta om våra dagar hemifrån. 

Innan vi åkte iväg i måndags så kändes det som om jag aldrig skulle sluta packa... Det var mina kläder, hundarnas mediciner och mat mm, sängkläder, min mat och framför allt var jag tvungen att bestämma vilka handarbetsprojekt/garner jag skulle ta med.


Det var ju det absolut mest tidskrävande som ni förstår😉.

Väl i husvagnen så bäddade vi på flera platser på golvet åt hundarna ; de fick inte vara i sofforna under dagarna. 


Som vanligt bjöd den lilla sjön vid campingplatsen på magisk utsikt.


På nätterna bäddade vi med lite extra skyddande lakan på sofforna åt mig och hundarna. 


Morgonpromenad runt sjön. Tyvärr var det fruktansvärt mycket bromsar så det gick inte att gå så många promenader runt sjön som jag hade tänkt. Det var inte speciellt njutbart när man bara gick och slog runt huvudet och benen för att undvika att bli broms-mat.


För att inte tala om hur det var om man stannade till för att fota...


Fint var det med äkta näckrosor i alla fall.


Hundarna var inte speciellt brydda av bromsarna; de hade större problem med skogsmyrorna som verkade gilla att bita deras vita hundben...


På skuggsidan var det LITE lugnare med bromsar så där kunde jag njuta lite mer av de mysiga bryggorna som är byggda runt sjön.


Hundarna hade mycket att undersöka...


...och Solstrålen upptäckte att det var riktigt skönt att svalka ner sig i värmen!


En liten Kaxmört som tjurar över att han inte får ligga bredvid mig i soffan...


Syrran ville spela spel, så jag gick motvilligt med på att spela maxi-yatsy. Spel är inte riktigt min grej nuförtiden.


Men det visade sig vara ganska trevligt eftersom jag vann😊.


Syrran har fixat så att man kan titta på en bioduk i husvagnen vilket kändes otroligt lyxigt och trevligt! 


Kvällarna bjöd alltid på vacker utsikt över sjön😍


Jag passade på att beundra överkastet som jag har virkat till syrran och svågerns dubbelsäng.


Solstrålen och Kaxmörten hängde med mig på utedass.


Vi besökte en mysig loppis i Ockelbo där vi fyndade några saker och så såg jag denna gamla bonad som fick mig att tänka på den här bloggen...


Syrran bjöd sin fattiga storasyster på några mumsiga glassar i värmen😋.


Vårat hem på hjul under några dagar.


Husvagnsgrannar.

Vi hade det riktigt trevlig på våran lilla semester. Hundarna skötte sig jättebra och respekterade för det mesta alla annorlunda regler. Förra året rök de ihop ordentligt en gång i det trånga utrymmet, men det kunde vi undvika i år vilket var väldigt skönt. Det var väldigt varmt, och till och med jag och Kaxmörten badade till slut i sjön för att svalka av oss. Det stora minuset var som sagt alla ilskna bromsar som aldrig lämnade en ifred när man var utomhus. Syrran och jag kunde i lugn och ro umgås, virka, spela yatzy och titta på Böda Camping (!). Fascinerande att få en inblick i husvagns- och campinglivet😁.
Att vara i husvagnen får mig att tänka på båten, och jag väntar mig nästan att det ska börja gunga också. Och med tanke på hur mycket jag älskade båten och saknar det livet så är det riktigt mysigt att fortfarande ha möjlighet att uppleva något liknande liv i syrran och svågerns husvagn.

Tack syrran för att vi fick hänga med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!