Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 8 januari 2016

Funderingar runt tvättdagar...

Idag var det tvättdag igen. Kanske inte världens roligaste ämne att läsa om här på bloggen, men för mig är det dagar som är lite speciella eftersom de är så jobbiga för mig. Så gott som alltid efter jag har sprungit upp och ner till tvättstugan ett antal gånger under ett pass, så är jag helt slut och har ofta värkande ben. När de dessutom ändrade tvätttiderna och gjorde passen kortare så fick jag tänka om när det gäller tvättandet. Jag brukade ju tvätta ALLT under ett tvättpass och sedan kunde jag vänta drygt 2 veckor till nästa gång. Nu när vi har kortare tid så hinner jag knappt att tvätta allt, och gör jag det så får jag stressa rejält för att hinna med. Och det gör att jag blir ännu tröttare och gör av med ännu mer energi den dagen...

Ett problem var ju att jag tyckte att jag inte fick någonting annat gjort under tvättdagarna, vare sig det gällde städning eller något roligare. Tack vare råd från syrran så har det blivit bättre, eftersom jag nu sätter en timer och sedan kan jag koppla bort tvätten tills timern ringer igen. Men fortfarande blir jag ju väldigt trött och slutkörd, och blir jag för trött och slut under dagarna så har jag insett att depressionen gör sig mer gällande, och då mår jag ju verkligen inte bättre.
Så det har varit mycket funderingar den senaste tiden på hur jag ska hinna tvätta allt OCH samtidigt ta mig igenom tvättdagarna så bra som möjligt utan att köra slut på mig själv, OCH utan att må för dåligt.

Men den här veckan tror jag att jag kanske har hittat en möjlig lösning! I måndags hade jag bokat tvätttid och sorterade all min och hundarnas tvätt, vilket brukar bli runt 8 maskiner. Som vanligt hade jag ingen större lust att tvätta - även om det är skönt att ha rena kläder:) - men jag köde igång mitt pass. Dock insåg jag efter ett tag att det skulle bli svårt att hinna med allt eftersom jag dessutom hade en massa jultextilier som jag ville tvätta och lägga undan. Så jag bestämde mig helt enkelt för att inte stressa, och istället boka en ny tid senare i veckan - idag - då jag kunde tvätta det jag inte hann på måndagen.
Så idag hade jag fyra maskiner sorterade sedan tidigare plus kläderna jag använt under veckan och jag hade inga problem att hinna med. Det kändes skönt att inte behöva stressa, och jag kunde sitta och brodera mellan turerna ner till tvättstugan. Sedan fick jag tyvärr ont i benen igen, men det hade nog mer med att göra att jag dessutom gick ett antal hundpromenader, varav en blev lite längre eftersom det 'bara' var -10 grader ute.

Nu på hösten har jag behövt tvätta varje vecka för att hinna genom all tvätt - vilket känns väldigt ofta - men nu kan jag klara mig i 1 1/2 vecka innan jag tvättar igen. Så det innebär att jag skulle ta två lugnare pass under en vecka, och sedan kan jag vänta i en och en halv vecka tills nästa gång:) Det kanske låter sak samma för er, men för mig känns det skönt att dels kunna ta det lugnare under tvättpassen och kanske göra dem lite kortare, och dels att jag kan ha tvättfria veckor! Det kan funka någorlunda tror jag.

Jag har en känsla av att jag aldrig kommer att se fram emot tvättdagarna, men kanske kan jag må bättre under tvättdagarna...

Annie

2 kommentarer:

  1. När det känns som tyngst med tvätten kan du ju tänka tillbaka på tiden i London med tvättomaten, så kommer turerna till tvättstugan kännas som lyxsemester:) och tvätt kanske inte är ett glamoröst ämne att skriva om, men vi behöver alla göra det och lösa tvättandet på ett sätt som fungerar så det är alltid aktuellt att skriva om. Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas att din nya tvättlösning kommer att kännas bättre för dig.
    Själv skriver jag ganska ofta om tvätt i bloggen även om det kanske inte är så kul att läsa om för andra men det blir ju en stor del av vardagen.

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!