Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 15 april 2016

Det spännande Stanley Cup slutspelet...

...har börjat nu! Jippiee!
Det bästa ishockeylaget i NHL ska klara av att vinna 4 omgångar av bäst-av-sju matcher, vilket i slutändan betyder att ett lag ska klara av att vinna 16 supertuffa matcher under de två kommande månaderna innan de blir Stanley Cup Champions och får lyfta en av de finaste troféerna i sport:


Som vanligt hejar jag på Washington Capitals, och det har varit jobbigt att heja på dem under det senaste årtiondet... De spelar ofta bra under den ordinarie säsongen, men när det har kommit till slutspelet har de fallit till korta...år efter år efter år:(

Som lag borde de ha gått långt, eftersom de dels har en av de bästa spelarna i hela NHL, ryssen Alexander Ovetjkin. Han har ett antal säsonger gjort flest mål (50+) i hela ligan och vunnit priser för sitt offensiva spel. Sedan har de också min absoluta favoritspelare Nicklas Bäckström, som ofta passar till Ovetjkins mål och överhuvudtaget är en fenomenal passare och den spelare som ofta styr deras power play (när det andra laget har någon utvisad).

Washington Capitals kapten Alexander Ovetjkin
och assisterande kaptenen Nicklas Bäckström.
Efter att ha misslyckats i slutspelet ett antal år så har nu laget tagit in spelare som förhoppningsvis ska hjälpa laget att gå hela vägen. De har bland annat tagit in Justin Williams - Game Seven som han kallas - som har avgjort i sju sjunde och avgörande matcher i slutspelet. De har veteranen Mike Richards som också har vunnit Stanley Cup och de har T J Oshie som vann en helt otrolig ishockey match i Sotji-OS åt USA genom att lägga straff efter straff efter straff tills det andra laget missade.

I år har laget vunnit mest matcher av alla lag och räknas som nummer ett i ligan. De har inte förlorat två matcher i rad på hela säsongen. Deras målvakt har tangerat rekordet om flest vunna matcher på en säsong. Helt enkelt så har laget varit överlägset bäst i ligan.

Men... nu är det slutspelet och något helt annat! De spelade sin första match i natt och jag var sååå nervös när jag tittade på matchen! Jag vill sååå gärna att det här laget och de här spelarna ska vinna i år! Det känns som om de aldrig kommer att ha en bättre möjlighet! Om jag bara får välja en vinnare under sommaren utav OS-deltagare, fotbollslandslaget och ishockeylandslaget så är det Washington som vinnare av Stanley Cup som jag vill se!!!

Tack och lov så vann de sin första match i slutspelet i natt med 2-0 efter en nervös start, och jag fick tjoa högt några gånger här hemma!

Så, nu är det 'bara' 15 vinster kvar till deras drömmars mål...

Det kommer att bli en kämpig vår här på tv-soffan. Men också underbart spännande!

3 kommentarer:

  1. Jag fattar inte att man kan bli så engagerad i en sån här sak!!!!! ��

    SvaraRadera
  2. Men vad hände med min skrattande smiley? Den kom inte med!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det är otroligt vad olika man kan vara:)) Bästa T är inte heller ett smack intresserad:)
      Medan jag själv inte fattar hur man BARA INTE KAN låta bli att se varenda minut av de här SUPERSPÄNNANDE sporterna, haha!
      Men skämt åsido, mitt liv skulle vara SÅ MYCKET FATTIGARE om jag inte hade sport att engagera mig i, och jag är tacksam att min familj och vänner har förståelse för det:) Sedan finns sportintresset i familjen också på mammas sida så det är lite medfött:)
      Kram!

      Radera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!