Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 13 januari 2020

Pizza på gång


Idag var jag duktig och gjorde hemlagad pizza. Jag har samlat på mig ingredienser sedan julas för ett stort pizzabak, och idag var jag tvungen att ta itu med det. Det är inte direkt något jag ser fram emot eftersom jag får hålla på i köket i 2-3 timmar, men det är ju trevligt att efteråt ha 8 portioner hawaii-pizza att värma från frysen framöver.

Jag gjorde dubbel sats pizzadeg och använde mycket grovt rågmjöl för att få in mera fibrer i degen (plus att jag nästan hade slut på vetemjöl...). Sedan gjorde jag en dubbel sats tomatsås som fick koka ihop i en dryg halvtimme innan jag mixade den. Jag frös in julskinka efter julen som jag nu tinade i kylen under natten, och jag köpte också en burk ananas idag. Egentligen skulle jag ha velat ha mera ananas men fruktkonserver har blivit så himla dyrt nuförtiden så jag fick hushålla med en burk. Och för ett par veckor sedan köpte jag ett kilo billig ost som jag använde idag, plus att jag rev det som blev över och frös in tills jag gör mina varma mackor med makrill.

Så det känns som om det blev ganska billiga pizzor i slutändan, och förhoppningsvis lite nyttigare med mycket fiber i degen och mycket tomatsås. Jag gjorde 4 stycken stora pizzor som jag sedan delade på hälften när de var färdiggräddade och frös in.

Som sagt, jag gör det inte så ofta eftersom det är ganska mycket jobb, men det känns bra när det blir mycket mat över som också är god och lätt att tina och förhoppningsvis lite nyttigare och billigare än om jag skulle köpa en fryst pizza. Färsk pizza tillåter inte min ekonomi tyvärr...

4 kommentarer:

  1. Det måste ju vara mycket nyttigare än köpt pizza. Jag borde testa att baka själv!

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut :) Jätte bra att göra mycket mat för att frysa in och bara värma när man vill <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag försöker nog alltid göra flera portioner när jag lagar mat, så att jag har portioner kvar i frys/kyl efteråt. Sitter hellre och stickar än lagar mat om man säger så...:)

      Radera
    2. Ja sambon och jag gör också så ibland vill man göra lite annat istället för att stå i köket :) <3

      Radera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!