Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 1 januari 2020

Gott Nytt och en sammanfattning av 2019

Eftersom vi är inne i ett nytt år och ett nytt decennium så är det väl på tiden att jag kommer igång med bloggen igen. Det har varit skönt att ha ett bloggbrejk, fast jag har ibland tänkt att det där skulle jag kunna skriva om på bloggen så helt har jag inte glömt den. Men som sagt, de dagar jag inte har haft någon inspiration och varit trött så har det varit väldigt skönt att slippa trycka ur sig ett inlägg.

Jag brukar normalt sett inte kommentera nyår så mycket, men eftersom 2019 har varit ett jobbigt år och det nu är ett nytt decennium så tänkte jag att jag skulle göra en sammanfattning innan jag går vidare in i 2020. Denna ÅRSSAMMANFATTNING  har jag lånat från min favoritblogg UNDERBARA CLARA.


Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut? Jag var tvungen att ta farväl av min första alldeles egna underbara hund och bästa vän Tyson.

Genomdrev du någon stor förändring? Jag bestämde mig för att börja äta ännu nyttigare för att hjälpa min hjärna och kropp att vara så frisk som möjligt och stå emot åldrande ännu bättre. Med flera åldersbetingade sjukdomar i familjen kändes det som en viktig sak att ta itu med. Tyvärr har det inte fungerat så bra över jul och nyår, men jag får ta nya nyttiga tag nu i januari 2020.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas? Den 2 maj när Tyson dog.

Dog någon som stod dig nära? Min stöttepelare och trygghet Tyson.

Bästa köpet? Ett vispstänkskydd! Äntligen slipper jag att få stänk av vispgrädde över hela köket när jag ska vispa grädde...

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att julbloggen efter ett antal år verkar har blivit etablerad i den svenska julbloggsvärlden och har fått så många trevliga följare som lämnar fina kommentarer på inläggen.

Saknade du något under år 2019 som du vill ha år 2020? Livsglädje 

Vad önskar du att du gjort mer? Gått på ishockey.

Favoritserier från året som gått? Som vanligt Morden i Midsomer.

Bästa boken du läst i år? Jag har varit väldigt dålig på att läsa böcker i år, men en bok som givit mig väldigt mycket är Trettiofem Vantar av Maja Karlsson.

Största framgång på det privata planet? Att jag var någorlunda duktig på att lägga om kosten och äta mera nyttigt såsom fisk och nötter etc.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det var mycket sorg och tårar i år.

Vad spenderade du mest pengar på? Att betala av Tysons veterinärskostnader.

Något du önskade dig och fick? Världens gosigaste filt i julklapp från syrran och svågern, och en fotvärmare från en julbloggsvän.

Något du önskade dig och inte fick? Mera snö.

Vad fick dig att må bra? Handarbete och de andra två hundarna.

Vem saknade du? Tyson 

Mest stolt över? Julbloggen OCH att jag har kommit igång med och blivit bättre på mönsterstickning OCH att jag virkade en väldigt fin filt till syrran i våras OCH att jag lyckades överleva den fruktansvärda smärtan av att förlora Tyson.

Högsta önskan just nu?  Att alla jag älskar - tvåbenta och fyrbenta - får må bra hela 2020.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag 'bara' hoppas att livet blir lättare än det var under 2019...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!