Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 3 januari 2020

Finklädd


Jag har stickat mycket under december, och en av de saker som jag stickade var en ny tröja till Kaxmörten. Hans favorittröja börjar bli lite utsliten/urtvättad, och när jag såg det här härliga sockgarnet i julfärger - OCH med lite glitter - så blev jag så sugen på att sticka en ny (jul)tröja till honom. Jag har ju sedan flera år tillbaka ett välsittande och lättstickat hundtröjsmönster som alltid blir bra och då är det roligt att sticka till hundarna. Eller mest till Kaxmörten; Solstrålen har bara på sig en tröja i nödfall och med tydligt missnöje...😉😁.


Så planen var en jultröja som han skulle kunna stoltsera i under julen, men jag hann inte klart med den förrän på annandagen. Fast trevligt nog hade vi fortfarande snö och några minusgrader så han kunde inviga den i mellandagarna.
Om jag får säga det själv så satt den som en smäck! Och han var mycket stilig...och varm. Dock såg man inte så mycket av flätmönstret eftersom garnet är så melerat, men jag vet i alla fall att flätorna är där och de är riktigt roliga att sticka.
Faktum är att den här tröjan är så pass rolig och tacksam att sticka att jag egentligen skulle kunna sticka hur många som helst... men jag får nöja mig med de han har så länge. Kanske blir det aktuellt att sticka tröjor till framtida fyrbenta pälsklingar...mönstret finns ju turligt nog i flera storlekar än den jag har stickat till Kaxmörten😊🐕👚!

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!