Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

fredag 28 juni 2019

En virkutmaning

Jag har länge spanat in en virkdesigner som heter JEN TYLER eftersom hon designar jättefina, färgglada virkade mönster/rutor som ser ljuvliga ut men som är väldigt komplicerade. Dessutom får man betala för hennes mönster, och även fast de inte är så dyra så har jag dragit mig för att testa något av dem eftersom det finns så många andra fina gratis virkmönster att tillgå. I teorin har jag inte något problem att betala för fina virkmönster men med min magra ekonomi så försöker jag undvika det om jag kan.

Dock publicerade hon nyligen en liten mindre design, SUNDAY FOLK HEXIE, och den var gratis under de första 24 timmarna! Självklart var jag tvungen att lägga beslag på en kopia av det engelska mönstret och efter någon dags funderande så bestämde jag mig för att använda mönstret till att virka en grytlapp åt mig själv. Full av iver och skaparlust och med härliga garner satte jag igång.

Men det dröjde inte länge förrän jag fick tvärnita 😉! Oj, oj, oj vad knepigt mönstret var. Det var nästan bara text (och dåligt med förklarande bilder) och flera nya sätt att virka på och mycket refererande till olika varv som snabbt blev väldigt snurrigt... Jag klarade av det första varvet...och kanske det andra varvet men sedan satt jag ganska snart som ett enda stort frågetecken när jag läste mönstret😳. Inte en situation jag är van vid; ser mig själv som en ganska kompetent virkerska annars😀
SOM TUR VAR fanns det en länk till en medföljande videofilm till mönstret, och jag kan lugnt konstatera att jag aldrig hade fått klart min grytlapp om jag inte hade haft hennes video att titta på medan jag virkade.


Men färdig blev den och jag är SÅ HIMLA NÖJD! Den är så fin och den mest komplicerade sak jag någonsin har virkat! Och trots att mönstret var riktigt knepigt och tidskrävande, så förstod jag det bättre efter att jag kunde följa videon och se hur hon tänkte och hur hon virkade. Dessutom älskade jag utmaningen och chansen att få testa lite nya saker. Eftersom jag också kämpar med mitt mående så är det skönt att verkligen fördjupa sig i något roligt och vackert och slippa tänka på all skit omkring mig en stund.

Att virka den här grytlappen gav mig verkligen blodad tand och nu är jag sååå sugen på att sätta tänderna i något av hennes större projekt, trots att det kostar en liten slant. Jag måste bara gå igenom den trevliga processen av att bestämma mig för vilket av alla de underbara men komplicerade mönstren jag ska välja först... Och tack och lov finns det videos till alla (tror/hoppas jag??) så ju svårare desto bättre😊.

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!