Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

lördag 6 september 2014

Nervöst värre!

Svenska toppryttarn Rolf-Göran Bengtsson och hans underbara häst Casall!


Nu har jag kommit på vilken sport som är allra mest spännande och nervöst att följa: Hästhoppning!

Det pågår ju ett VM i Ridsport i Frankrike och idag var det semifinal i den individuell hästhoppningen. Två svenskar var med, varav felfria Rolf-Göran Bengtsson och hans häst Casall ledde inför den andra och avgörande rundan i semifinalen. De fyra främsta ryttarna efter dagens semifinal gick in i finaltävlingen imorgon. R-G red sist och det krävdes att han inte tappade mer än 5 poäng, vilket innebär ett missat hinder och ett tidsfel.

När jag tittar på andra sporter så kan det ju vara riktigt spännande till och från, men normalt sett så hinner man lugna ner sig något mellan stunderna med intensiv hjärtklappning. Men med hästhoppning brukar hela ritten går på en dryg minut, och på denna minut ska häst och ryttare hoppa över c:a 12-15 hinder, vilket innebär 12-15 gångers intensiv nervositet på en minut! Jag trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen på mig innan det var klart!
Hur det gick? Ja om du inte vet det redan så klarade R-G och Casall alla hinder utom ett, så han gick vidare till finalen imorgon tillsammans med tre andra ryttare! Jag var så påverkad av hans enorma bedrift att jag fällde några tårar! Han är den andra svensk genom tiderna som har klarat av det! Och imorgon måste jag genomlida ytterligare 16 rundor; varje ryttare rider de andra tre ryttarnas häst en gång var vilket innebär 4x4 rundor.
Herregud, det kommer bli sååå spännande!!!!

Ha det bra,
 
Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!