Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 6 juli 2022

Peppad på virkning och fotboll!

Jag är riktigt peppad inför damernas fotbolls-EM som startar ikväll! Det ska bli så härligt att återigen fördjupa mig i ett sportevenemang, och med tanke på att Sverige är rankade etta i turneringen så kan det bli spännande att följa de svenska fotbollsdamernas framfart i England där EM spelas. Numera är det ju så pass hög kvalitet på damfotbollen i allmänhet att jag förväntar mig riktigt bra matcher de kommande tre veckorna. 

I slutet på nästa vecka börjar dessutom VM i friidrott i USA, så det kommer bli åtskilliga timmar i soffan framför tvn. Då är det ju tur att jag är inne i en virkperiod och har många planer på hur jag ska sysselsätta mina händer medan jag njuter av all sport.
I sommar har jag rotat bland mina restgarner och använt dem till att virka några sommartoppar. Den klara favoriten är toppen SCILLA TEE designad av Anna Erlandsson (@hooked_by_anna).


Först och främst har den en sådan söt holkärm med ett jättefint mönster som är roligt att virka. Dessutom sitter den jättebra på kroppen och är otroligt skön att ha på sig nu på sommaren.


Jag har redan virkat tre varianter av den här toppen varav jag har använt melerade garner till två av dem....


...och ränder med olika färger på den tredje.


Jag skulle kunna virka många olika varianter av denna superfina topp, men just nu virkar jag faktiskt på en kjol som heter DALHEM (köpemönstret kommer från Järbo Garn) som också är designad av Anna Erlandsson. 


Hon är så otroligt duktig på att få till bekväma, användbara och snygga virkade plagg. Det känns skönt att göra något riktigt användbart av mitt förråd med garner, och samtidigt njuta av skaparprocessen. Jag har - så klart😂😜! - flera andra saker jag vill virka också den närmaste månaden så vi får se om det dyker upp flera färgglada (tack vare alla restgarner) virkade alster här den närmaste tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!