Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 1 september 2019

Wrapped in Jamie

Idag hade vi ett riktigt åskväder på eftermiddagen, och som vanligt så blir stackars Kaxmörten jätterädd och sitter och flämtar så nära mig som han kan komma samtidigt som han stirrar mot fönstren (trots att jag har dragit ner persiennerna och skruvat upp tvn för hans skull).
Han är verkligen skräckslagen och nu börjar han bli så pass gammal (11 år i januari 2020) att jag nästan blir lite orolig för hans mående vid sådana här tillfällen eftersom han flämtar så mycket och så intensivt. Hans stackars hjärta måste ju jobba på högvarv... 


Tack och lov har Solstrålen ingen rädsla för åska och smällar. (Kanske har det med hans jaktgener att göra?) Han lystrade till lite extra när det åskade extra högt, men annars låg han och vräkte sig i soffan och sov gott.


På handarbetsfronten har det hänt något trevligt idag. En CAL som jag har väntat länge på började idag. Den heter WRAPPED IN JAMIE CAL och är baserad runt den populära Outlander-serien av Diana Gabaldon.
Den är uppdelad i tre (!) säsonger och kommer att fortsätta hela vägen in i 2020 och jag blev förtjust i den så fort jag såg några bilder på motiven. CAL:en består mestadels av olika rutor i olika storlekar som kan kombineras ihop till både filtar, halsdukar, sjalar mm. Jag gillar verkligen att det är en CAL som är så otroligt flexibel, både när det gäller slutprodukten, färger och garnval.


Jag har virkat på första delen idag och tyvärr blev jag klar också...så nu måste jag vänta till nästa söndag på nästa del. Jag har inte haft råd att köpa nytt garn så jag visste först inte hur jag skulle kunna delta i den här CAL:en, men sedan kom jag ihåg ett gäng nystan Scheepjes Stone Washed i bomull/akryl som jag köpte på rea för ett bra tag sedan och som borde räcka till en sjal i alla fall. Så nu är jag superpeppad för de kommande månaderna. Jag kommer inte att kunna göra klart sjalen förrän nästa år så det blir ett långtidsprojekt, vilket är helt ok för mig. Då har jag något roligt att se fram emot varje vecka framöver.


Den första rutan heter Year of the Ox. Kan ni se oxen i mönstret???

1 kommentar:

  1. Vilken häftig idé! Gillar Outlander, vore kul att göra en filt eller nåt. Men tror inte jag har råd med garn just nu...

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!