Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

söndag 30 mars 2014

My Home Is My CastleNär jag var runt 19 år flyttade jag hemifrån. Sedan följde nästan 20 år av att försöka hitta ett nytt hem. Under den tiden fick jag pröva på och uppleva en mängd varierande typ av boenden (de flesta utomlands), och jag kan inte säga att jag skulle rekommendera någon av dem:

  • Jag har hyrt rum hos familjer.
  • Jag har bott i garderobsstora rum hos familjer jag jobbade åt (ingen frihet).
  • Jag har sovit i en säng infesterad med vägglös (gav mig mardrömmar och fobier i åratal)
  • Jag har sovit i rum där möss sprang omkring på nätterna (lyssnade på låg musik på nätterna för att försöka dämpa pipen mm)
  • Jag har hyrt rum i hus där jag har delat toalett och kök med ett tiotal främmande karlar (äckliga toaletter och väldigt otrygg känsla)
  • Jag har bott i rum med kackerlackor (inte att rekommendera)
  • Jag har blivit bestulen på personliga föremål i några av dessa rum.
  • Jag har bott i ett rum som blev översvämmat.
  • Jag har sovit på en säng vars botten bestod av tegelstenar för att sängen inte skulle säcka ihop på mitten (att sova på golvet hade nog varit lika bekvämt-om det inte varit för mössen...)
  • Jag har bott i rum utan varmvatten eller värme mitt i iskalla vintern (ni kan inte föreställa er hur kallt det vattnet var eller hur mycket kläder jag behövde ha på mig för att kunna sova)

Så jag längtade och längtade efter ett alldeles egen riktigt hem..!

Men så... år 2005 förändrades mitt liv och jag flyttade till ett slott! Mitt alldeles egna lilla slott på 40 kvadratmeter, med egen toalett och ett egen kök (även om det inte är mycket större än en kokvrå). Ingen går in i mitt slott utan mitt (och hundarnas) tillstånd och det finns en säng som jag längtar efter att ligga i varje natt. Det enda djur som tassar i mitt slott är hundarna och jag har alltid varmvatten tillgängligt. Ingen annan bestämmer i mitt slott och jag kan leva i det precis som jag vill.

 
 
Allt detta blir jag påmind om varje gång jag har varit borta från mitt lilla slott och alllt detta gör att jag är SÅÅÅ tacksam för att ha mitt alldeles egna lilla slott och min alldeles egna trygga lilla vrå här i världen.

Annie


 
 

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!