Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 20 januari 2022

Smulig äppelpaj med pumpafrön

 Jag har haft några äpplen liggande i kylen ett tag så idag bestämde jag mig för att göra en smulpaj med dem. Jag kollade runt på nätet efter recept på lite 'nyttigare' smulpajer och inspirerad av dem gjorde jag sedan en egen variant. 

Ser inte så spännande ut men himla god blev den!!!

Jag skalade äpplena, skar dem i bitar och lade dem i formen. Det blev ett tjockt lager med äpplen. Sedan pudrade jag över ordentligt med kanel och hällde på lite sirap och blandade ihop det ordentligt. Tyckte det behövdes lite mer kanel också.

I en liten skål blandade jag sedan 1 deciliter vardera av mjöl, fiberhavregryn och pumpakärnor, samt 1 tsk vaniljsocker, och 0,75 dl socker. Jag rörde ihop allt ordentligt och sedan tillsatte jag - lite i taget - precis så mycket flytande margarin som behövdes för att det skulle bli en smulig deg.

Sedan hällde jag smulorna över äpplena och ringlade över lite mer sirap. Jag gräddade sedan pajen i c:a 200 grader i 30-40 min. Man får hålla koll på pajen och eventuellt sänka värmen om ytan blir gräddad för snabbt.

Äppelpajen blev så himla god! Perfekt att sitta i soffan och äta när iskalla vintervindar viner utanför fönstret...


2 kommentarer:

  1. Åh det låter gott med pumpakärnor i paj. Jag har varit sugen på paj i några dagar nu, får se ifall jag bakar imorgon :)

    SvaraRadera
  2. Den där pajen låter riktigt god! Ska nog prova framöver. :-)

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!