Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 19 november 2020

Tacksam matte

 Återigen kände jag mig trött och seg när jag vaknade på morgonen. Tyvärr ingen snö i sikte, men jag släpade mig upp ur sängen och gjorde mig i ordning och kopplade hundarna. Eftersom jag var lite trött och visste att jag behövde lägga min energi på julpyssel under dagen så tänkte jag inte gå så långt.

Men när vi kom ut så visade det sig att Solstrålen var FULL av energi och behövde mer än en kort promenad. Så vi svängde av mot hundgården - vilket jag inte hade planerat - och samtidigt kom det några snöflingor farande i den kyliga vinden. Tyvärr kunde man knappt se dem, och de landade aldrig riktigt på marken, men det var ändå lite upplyftande. Och när vi kom fram till hundgården kopplade jag loss hundarna och Solstrålen rusade iväg, överlycklig över att inte vara begränsad av kopplet.

Men ganska snabbt kom han tillbaka för att se om jag ville dela med mig av hundgodiset jag hade stoppat i fickan. Och självklart kunde jag inte motstå hans bedjande ögon så jag kastade iväg en go'bit åt honom som han fick söka upp. Då kom förstås Kaxmörten också springandes, och sedan stod jag och kastade ut godisbitar åt dem (åt varsitt håll för att inte utmana ödet) en lång stund. Eftersom jag hade laddat med en stor påse godis😀.

De var så lyckliga när de sökte godis. Solstrålen sprang som vanligt fram och tillbaka i hög fart med den effektiva beaglenosen i backen, medan Kaxmörten alltid tar det lite lugnare och struttar fram medan han sakta men koncentrerat söker efter godbiten. Medan jag tittade på dem så njöt jag av att se dem jobba och ha roligt, och det kom lite fler snöflingor som virvlade runt i luften och jag kände hur humöret blev bättre och hur mycket jag njöt av att bara vara med mina underbara pälsklingar. 

Samtidigt som humöret blev bättre fick jag lite mer energi, och när vi till slut lämnade hundgården gick vi en extra liten sväng bara för att det var så mysigt att vara ute med mina pälsklingar. Det finns ingen medicin i världen som kan hjälpa mig lika mycket som att umgås med hundarna och se deras livsglädje och känna deras tillgivenhet till mig. Och idag var ännu en dag när jag kände mig så otroligt tacksam för att jag har hundarna i mitt liv och för att de förgyller mitt liv varje dag💝.


När vi kom hem mådde jag ganska bra igen och satte igång att julpyssla medan hundarna somnade nöjda och belåtna.

1 kommentar:

  1. Great to hear. Whatever you need to be happy I hope you find it.

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!