Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 4 december 2020

En decemberdag med saffran och sport

 Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll. På morgonen var vi i hundgården och sedan bakade jag lussebullar och tittade lite på skidskytte. Framåt kvällen när lussebullarna var klara så åkte jag med syrran och Linnea och julhandlade på ÖoB och Rusta. Försöker bli klar med det mesta som ska införskaffas i affärer så att jag kan undvika dem framöver närmare jul. När jag kom hem ställde jag mig i köket och testade ett nytt recept av Jessica Frej och som jag har varit sugen på länge. Kycklingköttbullar i ädelostsås med spagetti. Man vet aldrig med nya recept, men jag blev nöjd med detta. Köttbullarna var goda och jag halverade mängden ädelost i såsen vilket blev lagom för mig. Det blev några portioner över så det känns skönt att ha fixat mat för några dagar framåt. 

Efter maten pratade jag en stund med en annan julbloggare på telefonen, och sedan lyssnade jag på uppsnacket till Sveriges första match i damernas handbolls-EM medan jag gjorde i ordning en sats med saffransskorpor. De fick sedan gräddas och torkas i ugnen medan jag tittade på Sveriges match som de till slut vann. Det har varit sååå mycket snack om EM borde spelas eller inte, men själv är jag otroligt tacksam att det blir en turnering. Man är så svältfödd på högkvalitativ och spännande sport, och nu när t ex längdskidornas världscupstävlingar är i fara i december så får man glädjas åt varje sportsmula man erbjuds. Tack och lov är det redan fastställt att i alla fall junior-VM i ishockey också ska spelas framöver (börjar på juldagen tror jag ) och att det ska ske i samma bubbla där NHL spelade sitt slutspel (utan att få ett enda coronafall!). Så det sportevenemanget ser jag också väldigt mycket fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!