torsdag 14 november 2019
Juligt bröd
Jag började få dåligt med matbröd i frysen så idag bakade jag vörtbröd i långpanna. Som vanligt nuförtiden så tillförde jag extra kruskakli och grovt rågmjöl till degen samt linfrön och extra mycket russin. Jag börjar vänja mig vid att äta bröd som är lite grövre och det känns mycket bättre när jag vet att det är extra mycket fibrer och frön i bröden. Dessutom är det så smidigt att baka bröd i långpanna eftersom man knappt behöver knåda degen utan bara kan stjälpa ner den i långpannan och trycka ut degen till en platta. Det blev helt ok. Kanske inte samma fina vörtsmak som på limporna man köper men jag vet att det här brödet är mycket nyttigare. Och det är viktigare i det långa loppet.
Åh vad gott! Jag bakade bröd för första gången i mitt liv igår. Att baka i långpanna ska jag testa, och vörtbröd till jul blir ju skitbra! Jag drömmer liksom om att vara UnderbaraClara och baka bröd och fixa!
SvaraRaderaAtt försöka efterlikna Underbara Clara tycker jag låter som en utmärkt idé! Hon är så otroligt inspirerande. Grattis till ditt första egenhändigt bakade bröd :=D
Radera