Den senaste tiden har jag försökt att äta ännu mer nyttigt för att göra vad jag kan för att förebygga hälsoproblem, och min tanke har varit att skriva lite mer om det här på bloggen. Dock är det inte en enkel process, och jag har inte riktigt fått ordning på vad, hur och när jag ska äta för att det långsiktigt ska fungera för mig.
En av de sakerna som jag alltid har haft problem med när det gäller nyttig föda är att jag allmänt sett inte är så förtjust i fisk. Och fisk ska man ju äta minst två gånger i veckan.
Jag gillar rökt och gravad lax men det är ofta lite väl dyrt för mig, och samma sak gäller skaldjur som t ex räkor vilket jag också gillar. Makrill på burk brukade vi när jag växte upp använda till supergoda varma mackor, men allmänt sett så är ju inte varma mackor så nyttig mat och ingenting jag brukar äta hemma. Men häromdagen kom jag på att jag kanske skulle testa att göra tortillapizza med makrill och se om jag gillade det.
Så idag köpte jag tortillas som jag använde som pizzabotten. På den bredde jag ut ett lager av makrill i tomatsås (blandat med lite extra tomatpuré) och strödde sedan på riven ost som jag hade liggande i frysen..
Jag måste säga att min 'makrillspizza' blev riktigt god och påminde mig om barndomens goda varma mackor på båten, så jag kommer definitivt äta den här typen av pizza igen när jag behöver få i mig mina fiskportioner. Osten är väl kanske inte supernyttig, men jag tänker att den onyttigheten kompenseras av nyttigheterna jag får i mig via den feta makrillen.
Annie
Vad bra att du hittat något som fungerar för dig.
SvaraRaderaJag har också fått en del frågor och har tänkt att skriva ett inlägg men vet inte riktigt ännu vad jag ska ta med och hur omfattande eller djupgående jag ska göra det. Något jag tänkte när vi åt det i fredags var att jag kunde tipsa om bönpizza som vi hade i matkassen och de gjordes just på tortillabröd så det var ju lite kul sammanträffande att du ätit liknande :)