måndag 18 februari 2019

Nyttig glass-test!


För att få lite inspiration till mitt mera hälsosamma liv framöver så lånade jag lite kokböcker av en vän som länge har varit intresserad av speciell hälsomat mm. 
Allmänt sett så har jag väl inte hittat så mycket som tilltalar mig i de böckerna, men några små guldkorn fann jag. Idag prövade jag ett av dem. Att göra 'glass' av fryst banan och frukt/bär.

Idag köpte jag några bananer och frös in en av dem. Jag hade redan fryst mango i frysen så jag tänkte att jag skulle pröva att göra en 'glass' med mangosmak nu på kvällen. Enligt receptet skulle frukten tina i 10 minuter men det var för kort tid märkte jag. Tanken var att det skulle bli en typ av puré men det blev fruktsmulor i stället. Dessutom lät det så mycket när jag mixade (hårda, frysta bitar) att jag nästan var orolig att grannarna skulle klaga. Men det smakade gott med banan och mango - bättre än jag trodde - och det är ju ett utmärkt sätt att få i sig nyttiga frysta fruktbitar/bär (som lätt blir lite tråkiga när man tinar dem). Jag ska bara låta dem halvtina nästa gång så att det kanske blir mer glass-konsistens och mindre is-smulor. 

Dessutom ska jag göra en mindre portion än vad jag gjorde den här gången. Det blev en himla massa fruktglass och till slut blev jag så kall av all isig frukt att jag fick ta på mig en extra sjal. Det positiva är väl att jag nog nästan fick i mig de 500 gram frukt/grönt som rekommenderas varje dag. Men nästa gång gör jag bara hälften så mycket och försöker få i mig resten av frukten och grönsakerna på ett annat, mindre kallt, sätt😀.

Men som sagt, det var definitivt ett positivt test och något jag kommer att äta mera av framöver. Speciellt i sommar när det är varmt ute (och inne)…

 Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!