Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 7 juni 2017

Repa upp och gör om...

Nu när jag faktiskt har gjort klart ett antal virkprojekt så vet jag inte riktigt vad jag känner för att virka...så jag tog fram ett 'gammalt' virkprojekt i ett jättemysigt melerat garn som jag har haft liggande sedan förra året. Lika bra att försöka få klart det också, speciellt nu när jag har bestämt mig för vad jag ska göra med det...


Så igår satt jag och virkade i kvällssolen som gassade in genom mitt fönster för att få den här sjalen klar. Tyvärr kan det dock finnas vissa problem när man har varit ifrån ett projekt ett tag... Man kan tex glömma bort vilken storlek på virknål man använde, och man kan tappa bort sig i mönstret.

Jag hade båda problemen. Problemet med virknålen löste jag efter ett tag, och jag trodde att jag hade hittat rätt i mönstret igår och fick en hel del virkat.


Men jag trodde fel visade det sig idag. Jag hade missat en viktig detalj i mönstret vilket påverkade hela utseendet, vilket i sin tur innebar att allt jag virkade igår fick jag repa upp idag...! Men om det är något jag lärt mig det senaste året så är det att repa upp och göra om om man inte är helt nöjd med sitt handarbete, så jag svor inte alls många gånger...:)

Men jag tappade ändå lite drivkraft för stunden så ikväll påbörjar jag ett annat projekt. Man måste ju ha lite ombyte. Dock känner jag mig ändå inspirerad att göra klart den här sjalen, så imorgon - eller kanske på fredag eftersom jag tvättar imorgon - så ska jag fortsätta med den.
Förhoppningsvis med rätt virknål och rätt mönster den här gången!

Annie

1 kommentar:

  1. Det är så tråkigt att repa upp och göra om, jag tappar alltid sugen då och lägger ifrån mig projektet ett par år eller så!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!